سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ماهواره "پارس 1" آماده پرتاب به فضا در مدار 500 کیلومتری نکات خواندني

ماهواره "پارس 1" آماده پرتاب به فضا در مدار 500 کیلومتری
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - تسنیم /"ماهواره پارس 1" جزو کلاس ماهواره‌های تصویربرداری و سنجشی است و قابلیت تصویربرداری از 95 درصد اراضی ایران در کمتر از 100 روز را دارد! این ماهواره تمام ایران دارای جرم کمتر از 150 کیلوگرم توسط "پرتابگر سیمرغ" در مدار با ارتفاع 500 کیلومتر تزریق می‌شود
ماهواره "پارس 1" جزو کلاس ماهواره‌های تصویربرداری در حوزه طراحی و ساخت ماهواره سنجشی است که در آن محموله‌های متفاوت و با قدرت تفکیک متوسط به انجام مأموریت می‌پردازند.
این ماهواره در "پژوهشکده سامانه‌های ماهواره" تعریف شد و در ساخت و آزمون آن پژوهشکده‌های مختلف پژوهشگاه فضایی ایران، برخی از دانشگاه‌های کشور، شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان و وزرات دفاع و پشتیانی نیروهای مسلح سهیم هستند.
مأموریت‌های ماهواره پارس
ماهواره پارس 1 به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی و توسعه و آزمون فناوری‌های پایه ماهواره‌های سنجشی و بخش زمینی آنها طراحی و تولید شده است. این پروژه در برنامه راهبردی ماهواره‌های سنجشی به عنوان نخستین گام راهبردی در راستای دستیابی به اهداف آن برنامه، معرفی شده است. با این وجود، هم اهداف عملیاتی و هم راهبردی در آن نظر قرار گرفته است.
اهداف اولیه
تهیه نقشه با مقیاس 1.200000 در زمینه آب کره تهیه نقشه با مقیاس 1.100000 در زمینه‌های زیست کره و انسان کره اهداف ثانویه
برداشتن نخستین گام از مسیر راه طراحی ابرسامانه ماهواره سنجشی عملیاتی بومی افزایش سطح فناوری ساخت سیستم‌های ماهواره‌های سنجشی در داخل کشور توسعه استفاده از داده‌های سنجشی در بین نهادها و دستگاه‌های مختلف توسعه بازار داده‌های سنجشی در کشور مشخصات فنی
ماهواره پارس 1 دارای جرم کمتر از 150 کیلوگرم است و توسط "پرتابگر سیمرغ" در مدار با ارتفاع 500 کیلومتر و شیب 55 درجه تزریق می‌شود.

ردیف عنوان مشخصه
1قدرت تفکیک مکانی دوربین MS15 m
2قدرت تفکیک مکانی دوربین SWIR150 m
3قدرت تفکیک مکانی دوربین TIR300 m
4نوع مدارتکرارشونده رد زمینی
5ارتفاع مداری (کیلومتر)500 km
6شیب مدار55
7پرتابگرسیمرغ
8طول عمر (سال)3
9جرم کلکمتر از 150 کیلوگرم
10توان کل تولیدی توسط آرایه خورشیدی200 وات
11نوع پایدارسازیسه محوره
12دقت نشانه‌روی (درجه)0.5
13باند ارسال اطلاعات تله‌متری/تله‌کامندS و UV
14باند ارسال داده محمولهX
15نرخ ارسال داده‌های تصویر (Mbps)10
16نرخ خطای بیت لینک تصویر10 به توان منفی 6
17دقت پایدارسازی0.08 deg/sec
18دقت موقعیت‌یابی با GPS متر25
19تعداد تراستر (پیشرانش گاز سرد)4
20سطح نیروی پیشران1N
21قابلیت اطمینان0.075
22نرخ ارسال TC/TM (kbps)32
23رمزنگاری تله‌کامندو تصاویر
زیرسیستم‌ها
مخابرات محموله
پارس 1 به منظور ارسال تصاویر به زمین از فرستنده در طیف مخابراتی X با نرخ Mbps استفاده می‌کند. استفاده از لینک باند X با سرعت مذکور برای نخستین بار در این ماهواره استفاده شده است که گامی موفق برای ماهواره‌های بعدی برای افزایش سرعت ارسال دیتا از ماهواره به زمین است. دریافت تصاویر ماهواره در دو ایستگاه زمینی امکان‌پذیر است.

سیاست و بازاریابی

محموله
این ماهواره دارای سه محموله تصویربرداری MS ، SWIR و TIR با قدرت تفکیک مکانی 15 ، 150 و 300 متر وظیفه تصویربرداری از کل اراضی کشور ایران را برعهده دارد.
محموله MS و SWIR این ماهواره در کمتر از 100 روز، 95 درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند همچنین محموله TIR ماهواره پارس 1 که قابلیت تصویربرداری در شب را میسر می‌سازد، در کمتر از 45 روز کل اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند.

سیاست و بازاریابی

دوربین MS که بر روی این ماهواره نصب شده است در مقایسه با سایر محموله‌های تصویربرداری ساخته شده در کشور دارای بهترین رزولوشن تصویربرداری است. همچنین برای نخستین بار دوربین‌های SWIR و TIR در این ماهواره استفاده شده است.
بر روی هر سه محموله تصویربرداری ماهواره پارس 1 همانند سایر زیرسیستم‌های ماهواره، آزمون‌های کارکردی، محیطی و EMC انجام شده است.
پیشرانش
پارس 1 دارای زیر سیستم "پیشرانش گاز سرد" است که کنترل مدار ماهواره توسط آن انجام می‌شود. پارس 1 پس از ماهواره فجر دومین ماهواره است که در آن از پیشرانش گاز سرد استفاده شده است. زیرسیستم پیشرانتی دارای چهار تراستر یک نیوتنی است که در صفحه زیرین ماهواره مونتاژ شده است.
آزمون نشتی گاز در این زیر سیستم یکی از مهم‌ترین آزمون‌های کارکردی است که این آزمون قبل و بعد از آزمون‌های ارتعاشی و در حین آزمون خلأ حرارت انجام شده است.
تله‌متری و تله‌کامند
به منظور ارسال فرمان و دریافت داده‌های سلامت ماهواره از باندهای UHF/VHF و S استفاده می‌شود. در لینک UV ارتباط همه جهته ایستگاه با ماهواره فراهم است که در فازهای اولیه مأموریت که هنوز نشانه‌روی ماهواره به سمت زمین فراهم نشده استفاده می‌شود. پس از انجام نشانه‌روی زمین به منظور دریافت و ارسال اطلاعات به ماهواره از لینک باند با سرعت 30kbps استفاده می‌شود ایستگاه‌های ارسال و دریافت تله‌کامند و تله‌متری در شهرهای تهران و قشم است.
توان
تأمین توان الکتریکی در این ماهواره توسط دو آرایه خورشیدی بازشونده و یک آرایه متصل به بدنه ماهواره انجام می‌شود که در مجموع سه پنل ماهواره بیش از 200 وات توان تولید می‌کند. زیرسیستم الکتریکی ماهواره پارس 1 دارای یک بسته باتری به منظور تأمین توان در زمانی که ماهواره در دید خورشید قرار ندارد یا تأمین توان‌های لحظه‌ای زیاد است. همچنین این زیرسیستم دارای بردهای متعدد الکترونیکی به منظور رگوله کردن و توزیع ولتاژ برای زیرسیستم‌های مختلف ماهواره و شارژ باتری است.
کنترل وضعیت
نشانه‌روی ماهواره به سمت زمین یا به سمت خورشید به منظور عکسبرداری و تولید توان توسط زیرسیستم کنترل وضعیت انجام می‌شود. این زیرسیستم دارای سنسورهای مختلف برای تعیین وضعیت ماهواره است.
سنسورهای مورد استفاده در این ماهواره عبارتند از دو سنسور مغناطیس‌سنج، دو سنسور خورشید، سه سنسور ژایریکوپ و یک سنسور ستاره که داده‌های خروجی این سنسورها با استفاده از فیلتر کالمن به منظور تعیین وضعیت استفاده می‌شود. کنترل وضعیت ماهواره با استفاده از چهار چرخ واکنشی و سه عدد گشتاوردهنده مغناطیسی انجام می‌شود.

سیاست و بازاریابی

در این زیرسیستم علاوه بر انجام آزمون‌های کارکردی و محیطی بر روی تجهیزات استفاده شده، آزمون‌های نرم‌افزار در حلقه و سخت افزار در حلقه به منظور صحه‌گذاری الگوریتم‌های تهیه شده انجام شده است.
تعیین موقعیت ماهواره پارس 1 توسط ماژول GPS و همچنین با استفاده از زیرسیستم تعیین موقعیت رادیویی بومی انجام می‌شود.
در این زیرسیستم تعیین موقعیت، ارسال سیگنال‌ها از طریق حداقل 5 فرستنده زمینی انجام می‌شود که پس از دریافت این سیگنال‌ها توسط ماهواره، تعیین موقعیت توسط ماژول مذکور انجام می‌شود. هدف از این ماژول که برای نخستین بار در ماهواره پارس استفاده شده این است که وظیفه تعیین موقعیت ماهواره وابسته به داده‌های GPS نباشد.
ایستگاه‌های زمینی
بخش زمینی پروژه ماهواره پارس 1 شامل ایستگاه‌های ارسال و دریافت دریافت تله‌کامند و تله‌متری در باندهای UHF/VHF و S است. برای دریافت تصاویر اخذ شده توسط محموله‌های تصویربرداری ماهواره از ایستگاه باند X واقع در سایت چرمشهر وابسته به سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و به صورت پشتیبان از ایستگاه اخذ باند X ماهدشت استفاده می‌شود. همچنین این پروژه دارای حداقل 5 ایستگاه فرستنده مربوط به زیرسیستم تعیین موقعیت رادیویی در باند S است.
کامپیوتر پرواز
کامپیوتر پرواز ماهواره پارس 1 که دارای "افزونه سرد" است وظیفه اجرای نرم‌افزار ماهواره داده‌برداری از تجهیزات مختلف ماهواره ذخیره داده‌ها و ارسال آنها به زمین از طریق لینک مخابراتی را برعهده دارد. نرم‌افزار ماهواره پارس 1 که یکی از پیچیده‌ترین زیر‌سیستم‌های این ماهواره است، در ابتدا در مدل مهندس الکتریکی ماهواره و سپس در بستر آزمون فلت ماهواره صحه‌گذاری و در نهایت در ماهواره تجمیع شد.

سیاست و بازاریابی

کنترل حرارت
زیرسیستم کنترل حرارت ماهواره شامل سنسورها و هیترهای متعدد و همچنین عایق حرارتی MLI برای حفظ و کنترل دمای تجهیزات مختلف در بازه دمایی مناسب است. در این ماهواره برای نخستین بار در داخل کشور از لوله حرارتی استفاده شده است.

سیاست و بازاریابی

سازه و مکانیزم
تمامی تجهیزات ماهواره توسط زیرسیستم سازه حمل و نگهداری می‌شود. در زیرسیستم سازه پارس 1 از صفحات لانه زنبوری به منظور نگهداری قطعات استفاده شده است همچنین در این ماهواره به منظور کاهش ارتعاشات وارده از طرف پرتابگر به ماهواره، ایزولاتور طراحی و ساخته شده و مورد آزمون قرار گرفته است.
برای صحه‌گذاری طراحی سازه‌ای این ماهواره دو مدل سازه‌ای ساخته شده است که خوشبختانه مدل دوم تمامی الزامات آزمون را برآورده کرده است همچنین برای گسترش صفحات خورشیدی بازشونده، از مکانیزم فنری و به منظور کنترل سرعت زاویه‌ای باز شدن پنل از یک موتور DC استفاده شده است.
دستاوردها
اهم دستاوردهای فنی حاصل شده در این پروژه عبارتند از:
طراحی، ساخت و آزمون دوربین MS با رزولوشن 15 متر، دوربین SWIR با رزولوشن 150 متر و دوربین TIR با رزولوشن 300 متر. طراحی، ساخت و آزمون سازه لانه زنبوری به عنوان تحمل‌کننده بار مکانیکی. طراحی، ساخت و آزمون لوله حرارتی. طراحی، ساخت و آزمون فرستنده باند X با نرخ 10 Mbps طراحی، ساخت و آزمون فرستنده باند S به صورت طیف گسترده. طراحی، ساخت و آزمون تعیین موقعیت رادیویی مستقل از GPS طراحی، ساخت و آزمون مکانیزم فنری به منظور باز کردن پنل‌های خورشیدی. طراحی، ساخت و آزمون زیرسیستم پیشرانش گاز سرد. طراح، ساخت و آزمون بسته باتری با بالانسر فعال. طراحی، ساخت و آزمون سنسور ستاره. طراحی، پیاده‌سازی و آزمون آپلود نرم‌افزار ماهواره از ایستگاه زمینی.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/735226/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحادیه اروپا درباره خطرات فیس بوک و اینستاگرام برای نوجوانان تحقیق می‌کند

بازی Ghost of Tsushima عرضه موفقی روی استیم داشته است

اولین عکس واقعی از آیفون 16 را ببینید

این بازی شوتر جدید یک مزیت مهم نسبت‌ به کالاف دیوتی دارد

گوشی مدیر عامل سامسونگ، طرفداران تعصبی را شرمنده می‌کند

ویدیو جعبه گشایی پوکو F6 پرو در آستانه رونمایی لو رفت

اندازه گیری سرعت نور با روش فیزو

اولین پرواز سرنشین‌دار «استارلاینر» تا 25 مه به تعویق افتاد

اولین نمایشگر 1000 هرتز 4K دنیا رونمایی شد

گزارش جدید Speedtest؛ سرعت اینترنت موبایل در ایران باز هم کاهش یافت

کنسول گیمینگ دستی AYANEO AIR 1S با تراشه Ryzen 7 8840U معرفی شد

این 9 اپلیکیشن محبوب آیفون، قاتل باتری گوشی شما هستند

تصویر شگفت انگیز جیمز وب از کهکشانِ Zwicky 18

سفر‌های گردشگری فضایی راه‌اندازی می‌شود

کالبدشکافی آیپد پرو M4 منتشر شد؛ نگاه نزدیک به طراحی نبوغ‌آمیز اپل

مشخصات ویوو پد 3 لو رفت؛ تبلت چینی با باتری غول‌پیکر

گوگل قابلیت‌های جدیدی برای مقابله با سرقت گوشی‌های اندرویدی معرفی کرد

خون دایناسورها در رگ‌های ما جریان دارد!

نشانه‌هایی از شیائومی 15 پرو در کد منبع HyperOS دیده شد

اپل برای عرضه ویژن پرو در بریتانیا، کانادا و کشورهای دیگر آماده می‌شود

آیا ممکن است ماه ناپدید شود؟ اگر ماه یک شب نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

برگزاری جشن کرامت درجزیره کیش

شهدا الگوی مناسبی برای مردم جامعه هستند/ سالانه 800 هزار دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان انجام می‌شود

باگ خطرناک اپل عکس‌های شما را به آیفون و آیپدی که فروخته‌اید، برمی‌گرداند!

2 تصویر خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش»

اندروید 15 شارژدهی گوشی‌ها را در حالت آماده‌به‌کار بهبود می‌دهد

قابلیت شبکه 5.5G با آپدیت نرم افزاری به این گوشی ها می‌آید

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

هوش مصنوعی طعنه و کنایه را تشخیص می‌دهد!

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه زاده» آسمانی شد

بررسی آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدای ستارخان تبریز

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه‌زاده»

اپل احتمالا آیفون «فوق باریک» با طراحی جدید می‌سازد؛ حتی پیشرفته‌تر از پرو مکس

قابلیت جذاب هوش مصنوعی سامسونگ به آیفون های اپل می‌آید!

نسخه آیفون یوتیوب موزیک با تغییری کوچک آپدیت شد

برخورد دو سیاهچاله‌ زمانی که جهان تنها 740 میلیون ساله بود

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

برقراری عدالت در اطلاع رسانی رسالت مهم حوزه روابط عمومی‌ است

شهدا و ایثارگران در همه عرصه‌ها از کیان اسلامی‌ حراست و دفاع کرده‌اند

آپدیت نهایی Redfall منتشر می‌شود؛ تایید اضافه شدن حالت آفلاین

سیستم مورد نیاز بازی XDefiant اعلام شد

جزئیاتی از بازی جدید Valve به نام Deadlock فاش شد

پشتیبانی کامل از فایل‌های 7Zip و TAR به ویندوز 11 آمد

هم‌مسیر آیفون مینی؛ آیفون پلاس اپل به دوران بازنشستگی نزدیک می‌شود

گوشی جدید آنر با زوم 50 برابری در راه است

کاربران تلگرام 7 میلیون دلار نات‌کوین به پاول دورف هدیه دادند

کوچکترین آشکارساز نور جهان ساخته می‌شود

خودکفایی در ساخت دستگاه تصویربرداری پرتوی ایکس

«اسپیس‌ایکس» پنجاه و یکمین ماموریت مداری را در سال 2024 انجام داد